Spaghetti bolognese
Potrebujeme:
500 g špagiet, 300 až 500 g mletého mäsa, 2 cibule, 5 strúčiky cesnaku, konzervu s lúpanými paradajkami, čierne mleté korenie, červenú mletú papriku, oregano, soľ, olej, parmezán
Postup:
Cibuľu nakrájame na kúsky a dáme pražiť na olej, po zmäknutí pridáme pretlačený cesnak 3 struky a ešte chvíľu popražíme. Pridáme červenú papriku, po malej chvíli pridáme mleté mäso, ktoré okoreníme čiernym korením a soľou (podľa chuti).
Po upražení mäsa pridáme paradajky z konzervy dochutíme oreganom a varíme, kým nezovrie. Na záver ešte pridáme pretlačený cesnak 2struky. Vzniknutú omáčku bolognese servírujeme na špagety až na tanieri.
Špagety na tanieri bohato posypeme parmezanom a konzumujeme za tepla.
Dobrú chuť